Kada se ispituje odeljenje...

By Sofija - август 09, 2017

Cuveni back to school serijal je vec poceo, te na internetu mozemo naci razne haul, diy videe... Dosta njih je radilo i tipove nastavnika i ucenika u skolama. Ja sam se danas odlucila za ovo drugo, ali na malo drugaciji nacin.


Znate onaj osecaj kada nastavnik udje u ucionicu i kaze da pita ceo cas? Znam, grozno je. Vi onda u nekom momentu shvatite da niste ucili, jer je u pitanju nenajavljeno ispitivanje. Dosli smo do onog dela kada profesor pocinje da ispituje, a u razredu nastaje panika. Bas tad, verovali ili ne, mozemo odlicno videti ponasanje djaka na delu tj. kakav je ko. Ja sam tu da ih vam malo bolje predstavim.



Streberi.
Odavno smo ih upoznali. Oni uvek sve znaju. Kad nastavnik pita, njima je zadovoljstvo da po hiljaditi put pokazu svoje znanje na delu. Prilikom odgovaranja se toliko zapricaju da nastavniku treba pola sata da mu kazu da je dobio pet i da moze da ide na mesto.




Losi djaci. 
Za njih je cudo ako i dobiju dva. Na skoro svako pitanje odgovaraju sa "ne znam" ili nista ne kazu. Oni istovremeno spadaju u onaj tip djaka koji najbrze odgovaraju. U jednom momentu ce samo reci nastavniku da mu upise jedan jer mu ionako nije ni prva ni zadnja. Skoro svi im govore da moraju bar malo da se potrude, sto se naravno nikad ne desi.


Buntovnici / Svadjalice
Oni ce prvi napraviti pobunu na nenajaveljenom ispitivanju. Na kraju ce ipak odgovarati, ali ce svakako biti jako ljuti. Kad im nastavnik upise manju ocenu, on ce odmah histerisati, reci ce svasta i navodno ce se zaliti kod direktora. Odmah ce sebe uporedjivati sa drugim djacima u fazonu ' a kako ste njemu upisali cetvorku a meni trojku'. 'Niste fer' itd...





Stidljivko.
Djaci koji su ucili, ali ipak ne dobiju tako bajnu ocenu. Njima cesto fali malo samopouzdanja pa cesto mucaju, ili ne komuniciraju iako znaju odgovor na dato pitanje. Nekako reci prosto ne izlaze iz njih. Plase se da ce biti ismevani ili slicno. Bez obzira na pokusaje nastavnika da 'izvuce' nesto od njih, oni nazalost cute.



Cool ucenici.
Ne, nisu losi djaci. Oni su zapravo jako inteligentni, ali ne uce mnogo. Njihova inteligencija je cesto ono sto ih spasava jedinice, te se prilikom ispitivanja nekako izvuku na neku dvojku, eventualno trojku. Oni samo zele da zavrse skolu sa nekakvim prosekom te ne mare za ucenje ( sto bi rekli "boli ih uvo").



"Odlicni ucenici".
Nisu streberi. Jesu odlicni, ali takav prosek uglavnom izvuku varanjem. Plase se da ce pokvariti svoju reputaciju, te "imaju keca u rukavu". Uradice bukvalno sve, samo da izvuku peticu ili makar cetvorku. Nekad ce naci zrtvu koja ce im saputati odgovore,  a nekad ce pogledom traziti onaj pano na kome sve pise.




Ulizice.
Recenice poput "kako ste lepi danas" su neizostavne kod njih. Nastavnici nece tek tako pasti na to pa ce ih pitati, ali njihova "finoca" ce ih nekako uvek spasti.  Naravno da to nece raditi samo tad, nego na svakom sledecem ispitivanju.




Sve ovo je pisano iz perspektive obicne devojcice. Nemojte se uvrediti ako se pronadjete u tekstu, moja zelja je bila samo da se nasalim. Do sledeceg posta!

  • Share:

You Might Also Like

4 коментара

  1. Ah,anarhija škole.Ništa novo nažalost.
    Vrlo lijepo napisano!Malo drugačiji post.Sviđa mi se!:D
    https://beautifulanduniqueforme.blogspot.hr

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ne pisem na temu bts, medjutim uvek se radujem citanju ovih postova. Veoma interesantna tema, odavno nisam citala nista slicno tako da sam se bas obradovala tvom postu! Veoma je duhovit, simpatican i zanimljiv, uz to jako realan! Sjajno naposano Sofija!

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ОдговориИзбриши