Sta putovanje cini carobnim?

By Sofija - јул 10, 2017

Licno ne poznajem puno osoba koje ne vole da putuju, ali postujem one koji pripadaju toj grupi. Ja licno to obozavam, jer me to nekako ispunjava. Zato cu u ovom postu pokusati da vam prenesem pozitivne strane, odnosno "cari", koje nam ona donose.


Sam put do zeljene destinacije
Sama voznja (zavisi kojim prevozom idete), moze da bude zabavna. Ja uz sebe uglavnom imam knjige, casopise, a kad mi i to dosadi, prosto slusam muziku. Iako se ovo meni retko desava jer sam budna non-stop, ako vas spopadne umor prosto spavate. Ako vam bas dosadi sve gore navedeno, setite se cega ste se igrali kao manji.Ne, ne mislim na zmurke nego na igre recima poput kaladonta, na slovo na slovo...Njih mozete igrati sa svakim. Verovatno ce vam u pocetku biti dosadno, ali cete se ubrzo opasno navuci na te igre, pazite sta vam kazem! 


Obilazite nova mesta
Zvuci kao klise, jer se podrazumeva, ali mislim da ipak vredi spomenuti. Isli na more, planinu, grad ili negde deseto, znate da cete obici dosta toga. Po meni je malo lakse ako idete u neki grad, jer tad mozete da "izguglate" znamenitosti i atrakcije koje zelite da vidite. Za razliku od toga, na moru ili planini prosto mozete da odete gde vas noge nose, te da se potpuno spontano nadjete negde. Svi znamo osecaj kad se nadjemo negde prvi put. Svidelo nam se tamo ili ne, treba sebi da kazete bravo, sto ste odlucili da na taj nacin iskusite nesto novo. 

Sticete nova poznanstva
Po meni je ovo predivno. S takvim prijateljima vam nikad nece biti dosadno, jer cete uvek moci da ga/je pozovete. On/ona moze da vam pokaze i isprica mnogo toga o toj destinaciji gde provodite odmor. Ovako prosirujete svoj krug prijatelja i uopste se vi osecate ispunjeno. Kada dodje vreme da se vratite kuci,naravno razmenite brojeve, mozete da se cujete i dopisujete. Kako je tehnologija napredovala, imate bezbroj nacina komunikacije. Verujte mi, shvaticete da je ovo jedna od najlepsih stavki.



Nadjite vremena za sebe
Ako ste avanturista, samo volite da idete negde, treba da nadjete jedan dan koji cete iskoristiti za sebe. Na odmor ste verovatno poneli karte, monopol, loptu mozete se prosto zabaviti sa prijateljima/porodicom. Odmor ionako sluzi da  se opustite i zabavite. Kako kazu, dajte "malo oduska" sebi.



Napravite fotke za uspomenu
Ako naidjete na neko mesto gde mozete napraviti divne slike, nemojte da ga zaobilazite! Uradite takozvani "photo shooting". Slobodno izigravajte modele kad se slikaju za casopise, slikajte se iz milion razlicitih uglova. Jer, na kraju krajeva je vazno da se vi osecate lepo. Kad dodjete kuci, gledacete te fotografije i prisecati se tog odmora sa osmehom na licu.



Nadam se da su vam se svideo post. Napisite u komentarima sta vi volite kod putovanja i da li vi imate ove male "cari". Do sledeceg posta!

  • Share:

You Might Also Like

13 коментара

  1. Jaako zanimljiv post,dobra ideja čak.Svi mi volimo putovati i smatram da je divno da usput i napravimo divna prijateljstva,a možda neka od njih budu i za cijeli život!♥


    Bella Place.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti na divenom komentaru. Potpuno se se slazem, neka prijateljstva stvarno mogu da potraju za ceo zivot!❤

      Избриши
  2. Ja jedva čekam ljetne mjesece sa odputujem negdje. Odličan post. Uživala sam čitajući. Sve si jako ljepo napisala.

    http://stroongana.blogspot.hr/?m=1

    ОдговориИзбриши
  3. Nova poznanstva su mi možda i najdraža! Ja živim na moru tako da rijetko putujem ljeti. Divan post draga! :) ♥

    Novi post -> www.innisall.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno! Delimo slicna misljenja sto se tice poznanstva. Blago tebi sto zivis na moru❤

      Избриши
  4. Love this post! thanks for sharing:)

    Follow for follow?:)

    Xx,
    Hilary
    www.theclosetelf.com

    ОдговориИзбриши
  5. Ja mislim da svi vole da putuju pogotovo kada se ide na neka nepoznata mesta. Najviše volim stvaranje uspomena kada se dogodi nešto zanimljivo, ali opet sve dobro zvuči u vezi putovanja. :)

    The Fashion Spell | YouTube

    ОдговориИзбриши
  6. Zapravo slazem se sa tobom a meni je vazno i sa kim idem, iako bih najradije isla sama, jednostavno volim da putujem :D

    https://www.instagram.com/isidora_arodisi/
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2017/07/top-5-off-shoulder-dresses.html

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Razumem sta hoces da kazes, meni je to takodje vazno, zaboravila sam to da dodam.

      Избриши